Op  zaterdag 12 oktober 2019, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober), kan je in de Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200 g.

Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.

Je kan er chocolade komen proeven en een kopje koffie of thee drinken. Vrijwilligers verrassen je met lekker hapjes met chocolade als basis.

Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betaalt Oxfam nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here