Het Lichtfestival is de ideale uitstap voor het ganse gezin. Zowel volwassenen als kinderen zullen hun ogen uitkijken. Het verhaal van de Kleine Prins maakt het parcours extra leuk en tegelijk ook leerrijk. Bij elke installatie hoort een verhaal, via de app kan je de verhalen beluisteren. Een reportage van Erik Hollé en Yvan Kaux.

Het Lichtfestival start pas om 17 uur, maar er zijn tal van leuke dingen te beleven om er een fantastische dag van te maken. Bezoek de expo van Stephan Balkenhol in Cultuurcentrum Scharpoord en laat je kinderen kennismaken met kunst van de hoogste plank. Toegang is gratis voor kinderen, volwassen betalen € 10. Vraag naar het doe-boekje en ontdek samen de prachtige houtsculpturen van de Duitse Beeldhouwer.

Is een partijtje ijsschaatsen bij jullie een jaarlijkse traditie? Ook in Knokke-Heist vind je een (overdekte) ijspiste. En uiteraard is de dag niet compleet zonder heerlijke warme wafel of pannenkoek.

De dag sluit je af met een wandeling langs de 8 prachtige lichtinstallaties. Bovendien wordt heel Knokke-Heist ondergedompeld in het verhaal van de Kleine Prins, dankzij de vele sterren en planeten die je ook terugvindt in de kerstverlichting.

Met vrienden

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je vrienden? Het Lichtfestival is het ideale excuus om naar Knokke-Heist af te zakken.

Van 8 december tot en met 6 januari (8 en 9 december, 15 en 16 december en tijdens de kerstvakantie (behalve op kerst- en oudejaarsavond)) beleef je een magische winter in Knokke-Heist tijdens het Lichtfestival. De Kleine Prins neemt je mee langs 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties van Belgische en internationale kunstenaars. Vanaf 17 uur kan je de prachtige lichtgevende kunstwerken ontdekken langs een 3 kilometer lang parcours. Het beste van dit alles? Je kan er meteen een dag of zelfs weekend Knokke-Heist van maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here