Op donderdag 17 oktober 2019 om 20 uur nemen patiënten en/of familie op het Scharpoordpodium zelf het woord in deze voorstelling. Ze getuigen over de ziekte en over het leven met een glimlach en ook een streepje muziek.

Dit theaterstuk is een uniek pareltje. Het maakt kanker bespreekbaar. Voor professionals is het een waardevol en aangrijpend stukje vorming, voor de man met de pet een eyeopener en voor familie of lotgenoten zo herkenbaar. Dankzij dit project wordt mensen kracht gegeven om te groeien in hun proces. Een moeilijke weg van ziek zijn, lijden, maar evengoed van genezing. Een (diep)zinnig gebeuren dus. Maar zeker de moeite waard. Spelers en publiek maken er samen een warm moment van.

De productie kwam tot stand met steun van De Koninklijke Villa in samenwerking met AZ Zeno Campus Knokke-Heist.

4 REACTIES

  1. We weten allemaal dat kanker een vreselijke ziekte is. Wie erdoor getroffen wordt staat meestal een lang “vechtproces” te wachten. Als het nu in het Nederlands, Chinees, Engels, Frans of een andere taal is, daar mogen we ZEKER NIET over vallen. Niemand is trouwens kankervrij! Iedereen kan vroeg of laat met de afschuwelijke ziekte geconfronteerd worden…

  2. Och beste Aimé Govaert, U reactie zal eerder afgedaan worden als kleingeestig, als belachelijk en niet van deze tijd… maar in ‘kneistiLAND’ is dat al jaaaaaren zo… sluipt die aftakeling langzaam maar zeker door…
    Het mag gezegd worden dat het Frans op vele gebieden verdwenen is, kijk maar eens naar de aangeboden verhuur en vastgoedmarkt, goed zo, maar onbegrijpelijk gebruikt men een andere vreemde taal, ik durf er een fles wijn op verwedden dat zelfs eigenaars van winkelpanden, het gewoon niet weten/begrijpen wat er als slogan/slagzin op hun gevel staat.
    En jammer genoeg doet het gemeente bestuur, geen enkel moeite om onze mooie taal te doen gebruiken, zeker bij de vele organisatie’s die geldelijk gesteund(gesubsidieerd) worden met het geld van de ‘kneistiNAREN’…

  3. Moeten de Vlaamse kankerpatiënten zich niet alleen verdedigen tegen de aftakeling van het lichaam, maar nu ook tegen de aftakeling van het Nederlands? Et alors? On est quand même au Zoute! Cfr. het kankerverwekkend Zoute-evenement van afgelopen weekend, rijkelijk gesubsidieerd door het gemeentebestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here