Zaterdagavond ging in ’t Verzet het Kapittel door. Voor het eerst voor de officiële start van het carnaval seizoen op 11 november. Bijna 100 mensen schoven aan voor een heerlijk Breugelmaaltijd en genoten van een optreden door Dirk Bouters, Vanessa Chinitor en Celien Hermans.  Zoals de traditie het wil zouden ook de kandidaten prins carnaval zich op die avond officieel voorstellen.

Links: Kandidaat Michel 2.0 – Rechts: Kandidaat Bieze 1

Maar 16 minuten voor het event verscheen een bericht van kandidaat Michel 2.0 op sociale media waarin hij afzag van zijn deelname aan het Kapittel. De afgelopen dagen zouden leden van zijn campagneteam zijn lastig gevallen. Zijn afwezigheid op het Kapittel was dan ook een soort van stil protest: “ik vind dat geweld en carnaval totaal niet samen kunnen en in geen enkel geval goed te praten is. Jammer dat dit zo moest maar anders was er toch geen gehoor naar geweest. Hopelijk kan de rest van de campagne in alle eerlijkheid en plezier verder gaan, groeten michel 2.0 sorry voor het ongemak die dit meebracht”.

Het Kapittel 2019 + Hoedjesbal ('t Verzet, Knokke-Heist) 02/11/2019
Klik op de foto voor de reportage van Alain Donvez

Kandidaat Michel 2.0 bevestigde ons uitdrukkelijk dat hij kandidaat blijft voor de prinsentitel. Maar hoopt dat de campagne verder sereen kan verlopen.

Volgens Gemeenteraadslid Françoise de Vreeze zou het tussen de twee kandidaten intussen zijn uitgepraat. “Excuses werden aangeboden en zijn ook aanvaard van alle partijen. We starten allemaal opnieuw. Dat is nu eenmaal carnaval, dat is nu eenmaal campagne voeren. En nu op naar een nieuw hoofdstuk want niemand wil miserie: dat is wel iets waar iedereen het over eens is”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here