Op zaterdag 14 december 2019 om 16.00 uur opent het vierstemmige gemengde Cantic@Mare Ensemble in de Heilig Hartkerk van Knokke-Heist de traditionele reeks kerstconcerten.

Onder de algemene leiding van Tony Venneman brengen de uitvoerders een sfeervolle en gevarieerde selectie uit een grotendeels nieuw en ongekend repertorium naast een aantal klassieke kerstliederen. Voor de muzikale begeleiding en intermezzi tekenen het Jedutun Ensemble, o.l.v. Karla Savat, harpiste Fran Vancoillie, Veerle Vinckier en Marc Stepman aan de piano, terwijl sopraan Inge Zutterman de solopartijen vertolkt.

Het concert ontleent zijn titel “In dulci jubilo” aan één van de bijzondere liederen uit het programma en verwijst naar de overheersende gevoelens van de kersttijd: “In zoete vreugde”. Verder prijken nog liederen van o.a. K.J. Dinham, A. Adam, Ruth Schram, John Rutter, Harry Simeone, R.v.Herbeck, W. Gomez, Irving Berling … op de lijst, die afgesloten wordt met enkele traditionele kerstliederen in samenzang. Achteraf wordt iedereen uitgenodigd op de receptie in De Branding, waar u nader kennis kunt maken met de koorleden, het bestuur en dirigent Tony, die onlangs nog zijn 80ste verjaardag mocht vieren.

Toegangskaarten aan 15 euro kunt u best al op voorhand reserveren of verkrijgen bij alle koorleden en in Cultuurcentrum Scharpoord. Neem een kijkje op www.canticamare.be voor nadere informatie over het Cantic@Mare Ensemble.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here