De filosofie van decuines33 chefs Edwin Menue en Frederik Boussy is dat de gerechten gebaseerd zijn op smaak en passie.

Voor het achtste jaar op rij behaalt De Jonkman in de Gault&Millau voor West-Vlaanderen 18 op 20. Door het wegvallen van restaurants  als Hertog Jan van Gert De Mangeleer, De Karmeliet van Geert Van Hecke of het Kneistse Bartholomeus van Bart Desmidt is Filip Claeys nu de nummer één.

Van Hecke volgt met zijn Zet’joe als dichtste belager. LESS Eatery van Gert De Mangeleer moet tevreden zijn met 14/20. “Ik ben tevreden met wat ik heb”, zegt Claeys in HLN. “Ik werk iedere dag keihard om dit niveau te behouden en zelfs te verbeteren. Of ik geen nood heb aan een nieuwe uitdaging zoals mijn collega’s? Neen, ik heb naast mijn restaurant andere uitdagingen in mijn vrije tijd. De Jonkman is het liefste wat ik doe.” Nog dit: ook voor brasserie Mout in Damme was er ook een erkenning: de ‘prijs & plezierverhouding’ van het jaar. Knokke-Heist blijft het intussen cullinair goed doen. Het hoogste cijfer voor Knokke-Heist gaat naar Cuines, 33 met een mooie 17/20. Sel Gris kreeg 16,5. Il Trionfo met 15,5 – Escabèche en Sensum elk met 15. De andere cijfers voor Knokke-Heist.

El Fuego 12,0
Mas Brasa 13,5
Escabèche 15,0
Esmeralda 14,5
Gellius 13,0
Il Trionfo 15,5
L’Orchidée 12,0
La Ciboulette 13,5
La Croisette 13,0
Les Flots Bleus 13,0
Lispanne 13,0
Livingroom 12,0
Sel Gris 16,5
t Kantientje 14,0
Le Coup Vert 14,0
   
Restaurant Sensum 15,0  
Si Versailles 13,0  
Tablàvins 13,5  
Bel Etage 14,5  
Bistro Jett 13,0  
Bistro l’Echiquier 12,0  
Bistro Marie 13,0  
Bistrotheek Billiau 14,0  
Boo Raan 13,5  
Brasserie Bristol 14,5  
Cédric 12,0  
Charl’s 13,0  
Côte Belge 12,0  
Cuines, 33 17,0  
De Kruier 13,5  
De Savoye 14,0  
De Snippe 13,0  

O�㎧ָ

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here