In het Boudewijnkanaal in Zeebrugge/Zwankendamme is maandagmorgen een bemanningslid van een binnenschip uit het water gehaald. De Belg werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn Nederlandse collega werd even later dood teruggevonden in het kanaal.

Het was de schipper die maandagmorgen toe kwam om af te varen, toen bemerkte hij dat de twee bemanningsleden nog niet aan boord waren. Toen hij ging kijken, vond hij één bemanningslid tussen wal en schip. Hij verwittigde de hulpdiensten van de Zone1 die massaal ter plaatse kwamen. Ze konden de man uit het water halen en ter plaatse reanimeren. Hij vecht nog altijd voor zijn leven.

De scheepvaartpolitie en de brandweer gingen daarna met een sonarboot op zoek naar het andere vermiste bemanningslid. Ze vonden de Nederlander in het water. Voor hem kwam alle hulp te laat.

Het is voorlopig onduidelijk hoe de mannen in het water zijn terechtgekomen. De scheepvaartpolitie onderzoekt de zaak. Er zijn geen getuigen van de feiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here