Lena Beeckman (66) uit Erpe-Mere en haar familie gingen afgelopen weken op zoek naar een toevallig aanwezige dokter die haar leven redde op reis in Frankrijk. Een dokter uit Knokke-Heist had meteen door dat haar toestand zeer ernstig was. “Zonder die man had ze het nooit overleefd.”

Met die beperkte omschrijving ging Lena Beeckman uit het Oost-Vlaamse Erpe-Mere dus ook via onze krant op zoek naar haar reddende engel. Toen haar aorta op reis in Frankrijk scheurde. Vandaag weten we wie de held van Lena is.

Dokter Pieter Cosyn (68) uit de Elisabethlaan herkende zichzelf in het verhaal.  “Ik was ook op reis”, zegt Cosyn vandaag in de media. “Toen we op die parking kwamen, zag ik de vrouw in kritieke toestand liggen. Ik heb haar de eerste zorgen toegediend voor ze naar het ziekenhuis werd overgebracht”, zegt de dokter. “Maar ik heb alleen gehandeld zoals ik dat hoorde te doen, hoor. Het is vooral dankzij het medische team dat haar daarna verzorgde dat ze er is doorgekomen.”

Lena was op 17 september op groepsreis in Saint-Malo in Frankrijk. Op een parking stapte ze van de bus, maar plots voelde ze zich onwel. Niet veel later was ze al buiten bewustzijn. Haar grote geluk was dat toevallig net een Knokke-Heistse dokter dezelfde parking op reed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here