Het bekende beschreven servet van restaurant Ten Doele is verwerkt in een kunstwerk en zal geveild voor de Warmste Week. Men hoopt alvast op een paar duizend euro aan opbrengsten voor het goede doel.

Het idee komt van onze stadsgenoot en restaurateur Ignace De Savoye, de beheerder van de facebookgroep Unie Belgische Horeca die ruim 14.000 leden telt. Hij is ook bezieler van het initiatief Horeca met een Hart en is zelf ook niet vies van een stunt. Men kreeg intussen ook de steun van  Horeca Vlaanderen steunt de actie. Begin september telden enkele klanten hun rekening uit op een nieuw servet in Ten Doele in Blankenberge.

De uitbaatster deelde haar ongenoegen op Facebook, en zo ging de bal aan het rollen. Een andere stadsgenoot is kunstenaar Sigurd Tanghe hij verwerkte het befaamde servet in een kunstwerk waarin we de playboy-bunny herkennen”, legt De Savoye uit. “Hij doet dat geheel gratis en voor het goede doel. Wanneer het kunstwerk klaar is, openen we de veiling via Facebook. De winnaar krijgt het schilderij dan overhandigd tijdens de Warmste Week ter plekke op het podium.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here