radiovoorzitter Wouter Van Kerckhove

In Vlaanderen wonen meer dan 7.000 kinderen in een pleeggezin. Dat lijkt veel, maar toch zoeken ze bij Pleegzorg Vlaanderen nog voor heel veel andere kinderen een warm gezin. Misschien komt dat wel omdat nog te weinig mensen weten wat pleegzorg is. “Daarom willen we als lokale omroep van Knokke-Heist meestappen in de campagne van Pleegzorg Vlaanderen”, zegt radiovoorzitter Wouter Van Kerckhove.

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

Iedereen in Knokke-Heist en de Zwinregio kan helpen. Zelfs heel wat bekende Studio 100-figuren leenden hun stem gratis uit om de spotjes die te horen zijn op Sea Fun op te nemen. Super toch! “We moeten als lokale omroep niet alleen goeie muziek draaien, lokaal en regionaal nieuws uitzenden of de cultuuragenda aflezen. Onze rol als communicatiedrager binnen de maatschappij is minstens even belangrijk”, zo besluit Van Kerckhove.

2 REACTIES

 1. Ik kan dit initiatief allen maar toejuichen.
  En niet omdat ik deel uitmaak van de familie kneistiKrant en Radio Seafun.
  Maar wel omdat mijn vrouw in de bijzonder jeugd sector ( Kleinen Dennen ) werkt.
  Schrijnende verhalen kan ik brengen en de strafste ken ik in de verste verte nog niet door het beroepsgeheim.
  Ik weet dat ze meer of eens haar werk mee neemt naar huis en bepaalde situatie zwaar te dragen zijn. Al zeggen sommige, je moet het van je af zetten. Maar kinderen zijn onze toekomst. En dit zet je niet zomaar van je af.
  Daarom, proficiat Wouter voor het initiatief en samenwerking.

  Kaux Yvan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here