Weerfoto: Fred van Soomeren

Vandaag is het wisselend bewolkt met van tijd tot tijd enkele buien. In de loop van de dag lijkt de buienactiviteit zich naar Nederland te verleggen. Goed zicht, matig zicht in een bui. Maxima rond 8 à 9 °C. Vrij krachtige wind (5) uit NNW, afnemend tot matig (4).

Dinsdag volgen er, na het optrekken van het ochtendgrijs, zonnige perioden. Eerst matig, later goed zicht. Maxima rond 7 °C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit WNW, toenemend tot matig (3) en krimpend naar Z.

Woensdag kan het ochtendgrijs hardnekkig blijven hangen. Pas later op de dag kunnen er enkele opklaringen verschijnen. Eerst nevel of mist, later matig tot goed zicht. Maxima rond 4 °C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit OZO, krimpend naar ONO en tijdelijk toenemend tot matig (3).

Donderdag start zwaarbewolkt tot betrokken, later op de dag kunnen er enkele opklaringen verschijnen. Eerst nevelig, later goed zicht. Maxima rond 5 à 6 °C. Zwakke tot matige wind (2-3) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (5).

Vrijdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Goed zicht, tijdelijk matig zicht in de neerslag. Maxima rond 8 °C. Vrij krachtige wind (5) uit ZW, toenemend tot krachtig (6).

Langetermijnverwachting van zaterdag 07/12/19 tot woensdag 11/12/19

Tussen het Azorenhoog en Atlantische depressies die ten noorden van ons trekken, staat er een westelijke tot noordwestelijke stroming. Storingen en mobiele wiggen wisselen elkaar af waardoor we ons aan wisselvallig weer kunnen verwachten. De maxima liggen eerst rond 9 °C maar vallen later op de week enkele graden terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here