Brouwerij Paljas heeft een contract op zak om bier te leveren aan de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee wordt de export voor de relatief kleine brouwerij steeds belangrijker.

Paljas heeft zes bieren in zijn assortiment. Die zij samen goed voor 2500 hectoliter per jaar. De interesse voor het bier neemt in eigen land snel toe, maar ook in het buitenland lusten ze duidelijk Paljas. De Brugse brouwerij leverde al eerder aan meer voor de hand liggende regio’s zoals onze buurlanden en China, maar nu komt daar dus ook De Verenigde Arabische Emiraten bij. Daarmee staat de teller op 20 exportlanden.

Brouwerij Henricus ontstond in 2013 en is een initiatief van onze stadsgenoot Mathias Van den Poel. Het eerste bier, de Paljas blond, werd met groot succes gelanceerd op het Brugs Bierfestival van dat jaar. Nadien zagen ook de Paljas bruin (een zeldzaam niet zoet bruin bier) en de Paljas IPA (Indian Pale Ale, stevig gehopt) en hun pils-bier het levenslicht. Van den Poel ontwikkelde zelf de recepturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here