Het Blauwe Kruis van de Kust is een online-petitie gestart om het gebruik van schokhalsbanden voor honden in ons land te verbieden. 

Met een elektrische schokhalsband worden met een afstandsbediening elektrische schokken toegediend aan de hond. Philippe Goffin, voorzitter Blauwe Kruis Kust: “De elektrische shockhalsband werd ontworpen om honden pijn te doen en kan dus nooit op een diervriendelijke manier gebruikt worden. Van pijnprikkels kan men enkel tijdelijk vermijdingsgedrag creëren. De pijnprikkel of de dreiging van de pijn dient geregeld herhaald te worden. De elektrische shockhalsband veroorzaakt alleen maar angst, stress en wantrouwen. En toch zijn er steeds meer mensen die een schokhalsband kopen en gebruiken. Daar willen wij paal en perk aan stellen.” Naast de online-petitie is er ook een filmpje gelanceerd op YouTube. 

1 REACTIE

  1. Zeker en vast waar dat ze die halsbanden eens aan die baasjes hun nek hangen en heef dat bakje van afstandsbediening in mijn handen !

Comments are closed.