Schepen Eveline Van Quekelberghe

Informateur en Dammenaar Joachim Coens (CD&V) en zijn collega Georges-Louis Bouchez (MR) zijn woensdagnamiddag hun gesprekken met tien partijen over de vorming van een nieuwe federale regering gestart. “Als iedereen van goede wil is en oprecht te werk gaat, moet het mogelijk zijn om volgende week één of meerdere mogelijke coalities af te bakenen”, zegt Bouchez op een persconferentie. Daarvoor zullen ze gebruik maken van de verslagen van hun voorgangers. 

Gisteren werden de kersverse voorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) door de koning aangesteld als informateurs in de gesprekken over een nieuwe federale regering. Ze volgen daarmee PS-voorzitter Paul Magnette op, die vooral in de richting ging van een federale regering zonder N-VA (de zogenoemde “paars-groene coalitie”). Intussen laat Joachim Coens zich als burgemeester van Damme vervangen door Schepen Eveline Van Quekelberghe. Zij liet eerder al weten dat ze klaar staat om de burgemeester te ondersteunen in functie van een goede werking van de stadsdiensten ten aanzien van de Damse burgers.