De trainer van RWDM Fred Vanderbiest (42) is zondagavond gearresteerd door de Lokale Politie in de omgeving van de ijspiste op het Verweeplein. “Na een ruzie met zijn vriendin wilde hij geïntoxiceerd in zijn wagen stappen. En dat wilden de agenten voorkomen ”, zegt advocaat Sven Mary.

Vanderbiest is trainer van RWDM. Afgelopen periode trad hij op als T2 van bekerwinnaar KV Mechelen, voorheen werkte voor KVO, Antwerpen en Roeselare. Zondagavond was in onze gemeente ook al op café geweest. Volgens een ooggetuige was hij duidelijk boven zijn theewater. “Rond 22 uur zagen getuigen hem staan roepen ter hoogte van de Lippenslaan tegenover de ijspiste aan de Snooker. “Hij leek bovendien bloedingen op zijn voorhoofd te hebben,” zegt diezelfde getuige. De Lokale politie, die in de omgeving van de ijspiste patrouilleerde probeerde Vanderbiest te kalmeren, maar hij verzette zich fel. Hij riep dat hij niets verkeerd had gedaan.  Uiteindelijk zeven agenten nodig om hem in de boeien te krijgen.

Zijn advocaat Sven Mary ontkent dat Vanderbiest de hele nacht in de cel zat. Volgens Mary was er een gevecht samen met zijn vriendin. “Hij wou met de auto terug naar huis, maar agenten hielden hem tegen. Hij liet uitschijnen naar huis te gaan, maar kwam terug om in zijn wagen te stappen. Fout dus! De politie pakte hem meteen op en Vanderbiest mocht zijn rijbewijs inleveren voor 14 dagen.