Een Antwerpse dief van 26 hangt een nieuwe celstraf van 4 jaar boven het hoofd voor 31 inbraken, 10 gewone diefstallen en een handvol pogingen, schrijft HLN. Henricus H. stal onder meer schilderijen in kerken in Sint-Laureins en Temse en brak de offerblokken open. Hij ging ook aan haal met de wijncollectie van ondernemer Joris Ide hier in Knokke-Heist en plunderde handelszaken en ondergrondse garages van Knokke tot De Panne. De politie kwam dat alles de weten toen de man zijn mond voorbij praatte tegen de mensen van het gevangenentransport.

Henricus H. werd eind juli 2018 op heterdaad betrapt en opgepakt samen met een kompaan (56) bij een inbraak in een optiekzaak in Rumbeke. Enkele dagen eerder had Henricus H. de sleutels van de zaak buit gemaakt bij een auto-inbraak in De Panne. “De man beriep zich initieel op zijn zwijgrecht maar praatte zijn mond voorbij tegen de mensen van het gevangenistransport. Hij pochte over hoe hij een fortuin had verzameld bij meer dan honderd inbraken in garages, kerken en handelszaken. Die opbrengst had hij naar eigen zeggen in een potje gestopt, genoeg om in zijn levensonderhoud te voorzien eens hij vrij zou komen uit de gevangenis”, sprak volgens Het Laatste Nieuws de procureur op het proces voor de rechtbank van Veurne.