Weerfoto: Fred van Soomeren

Deze laatste maandag van het jaar wordt een zonnige dag. Goed zicht. Maxima rond 7 °C. Vrij krachtige wind (5) uit ZW, tijdelijk toenemend tot vrij krachtig à krachtig (5-6) en ’s avonds ruimend naar W tot NW.

Dinsdag is er eerst veel hoge en middelhoge bewolking, daarna wordt het zonnig. Matig zicht, later goed zicht. Maxima rond 7 °C. Matige wind (3) uit N, ruimend naar ZO en toenemend tot matig à vrij krachtig (4-5).

Woensdag is er ’s ochtends nevel en plaatselijk mist, daarna is het zonnig met enkele wolkenvelden. Matig tot slecht zicht, later matig tot goed zicht. Maxima rond 5 °C. Matige wind (3) uit Z, tijdelijk ruimend naar ZZW en toenemend tot matig (3-4).

Donderdag is er veel lage bewolking, na de middag verschijnen er tijdelijk wat opklaringen. Goed zicht. Maxima rond 6 °C. Vrij krachtige wind (5) uit ZZW, toenemend tot krachtig (6).

Vrijdag start betrokken met mogelijk wat lichte regen, na de middag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Matig zicht, later goed zicht. Maxima rond 8 °C. Krachtige wind (6) uit ZZW, ruimend naar WNW en afnemend tot vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van zaterdag 04/01/20 tot woensdag 08/01/20

Hoge druk boven West-Europa blijft ons weer bepalen. We krijgen tijdens deze periode vrij rustig en overwegend droog weer met maxima die iets terugvallen naar zo’n 4 °C.