Weerfoto: Yvan Kaux

Vandaag is het betrokken met regen, na de middag wordt het droog en tegen de avond komen er brede opklaringen. Matig zicht in de neerslag, later goed zicht. Maxima rond 10 à 11 °C. Krachtige tot harde wind (6-7) uit ZW, ruimend naar NNW en afnemend tot vrij krachtig (5) ’s avonds.

Zaterdag wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. Goed zicht. Maxima rond 8 °C. Krachtige wind (6) uit WNW, afnemend tot vrij krachtig (5).

Zondag is er ’s ochtends nevel en plaatselijk mist, daarna wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. Matig tot slecht zicht, later goed zicht. Maxima rond 7 °C. Matige wind (4) uit ZW.

Maandag is het vrij zonnig, in de loop van de namiddag neemt de bewolking toe gevolgd door regen ’s avonds en ’s nachts. Goed zicht, later matig zicht in de neerslag. De middagtemperatuur ligt rond 6 °C maar stijgt ’s avonds en ‘s nachts tot rond 9 °C. Vrij krachtige wind (5) uit ZZW, toenemend tot krachtig (6).

Dinsdag zijn er eerst nog opklaringen, de bewolking neemt toe en in de loop van de namiddag gaat het regenen. Goed zicht, later matig zicht in de neerslag. Maxima rond 11 °C. Vrij krachtige wind (5) uit WZW, krimpend naar ZZW en toenemend tot hard (7) ’s avonds.

Langetermijnverwachting van woensdag 08/01/20 tot zondag 12/01/20

Voor het grootste deel van deze periode voert een sterke westelijke stroming storingen naar onze kust aan. We krijgen winderig, wisselvallig en zacht weer met maxima rond 11 à 12 °C. Soms zorgt een mobiele hogedrukwig voor een stabieler intermezzo.